Studenti prosvjedovali pred Fuchsovim ministarstvom: "Prestanite nas zajebavati!"

Studenti prosvjedovali pred Fuchsovim ministarstvom: "Prestanite nas zajebavati!"

Foto: Ronald Goršić / Cropix

"PRESTANITE nas zajebavati", poručili su studenti Filozofskog fakulteta i Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu Radovanu Fuchsu i HDZ-ovoj vladi prosvjedom ispred zgrade Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa na Sveticama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred Fuchsovim ministarstvom oko 12 sati okupilo se nešto manje od sto studenata. Prosvjednici su blokirali ulaz u zgradu, a nekoliko ih je uspjelo i ući u Ministarstvo. Studenti traže besplatno obrazovanje za sve, te inzistiraju da Fuchsovo ministarstvo isplati fakultetima obećana sredstva.

Policija je osiguravala prosvjed "u dovoljnom broju", rečeno nam je iz PU zagrebačke, ali nije bilo nikakvih postupanja prema studentima s obzirom da nisu zabilježeni nikakvi incidenti. Oko 14:30 sati studenti su se razišli.

Današnji studentski prosvjed samo je uvod u prosvjed kojeg sutra na Trgu bana Jelačića organizira pokret 15.O. Studenti su već podržali taj prosvjed i najavili da će se pojaviti na Trgu, zajedno sa sindikatima, nevladinim organizacijama i ostalim ogorčenim građanima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara