Studentsko kazalište "I.G.Kovačić" na gostovanju u Tuzli

STUDENTSKO kazalište "Ivan Goran Kovačić" iz Zagreba nastupa na 3. međunarodnom festivalu kazališta s područja Balkana "Pozorište bez granica 2003.", koji se održava u Tuzli od 23. do 28. lipnja.

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog sudjelovanja s predstavom "Ubojice ili priča o nama" autorice Biljane Geratović, studentsko kazalište "Ivan Goran Kovačić" opet je pozvano da nastupi na festivalu kazališta u Tuzli.

Ovog puta Goranovci će 26. lipnja izvesti predstavu "Vadisrce", nastalu prema istoimenom romanu francuskog pisca Borisa Viana, priopćio je predstavnik Studentskog kazališta u Zagrebu Marko Movre.

I ove godine glavna poruka festivala bit će "granice nisu zapreka za kulturnu razmjenu među zemljama bivše Jugoslavije". Organizatori su Draft teatar iz Tuzle, u suradnji s Helsinškim parlamentom građana Tuzle i Forumom građana Tuzle.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji festival održava se uz pomoć Građanskog pakta za jugoistočnu Evropu i općine Tuzla pod sloganom "Riječ i mir".

Na festivalu sudjeluju kazališni stvaraoci iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore, Makedonije i Bugarske. Tijekom 5 dana prikazuje se 8 predstava.

Prednost se daje antiratnim predstavama i predstavama koje veličaju mir i temeljna ljudska prava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara