Studija o "Družbi Adriji" ponovno na doradbu; rok 1. listopada

STUDIJA projekta "Družbe Adrije" zbog necjelovitosti ponovno će biti vraćena na stručnu doradbu, koja mora biti obavljena do 1. listopada, odlučila je večeras nakon cjelodnevne rasprave u Zagrebu Komisija za procjenu utjecaja na okoliš toga projekta.

Komisija je i na prvoj sjednici od 17. do 20. siječnja također zatražila doradbu i nadopunu na temelju 80-ak primjedaba na cjelovitost Studije projekta "Družbe Adrije.

Predsjednik Komisije i načelnik u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Nenad Mikulić za Hinu je izjavio kako je Komisija danas donijela odluku da se pitanja na koja izrađivač Studije nije ponudio zadovoljavajuće odgovore i obrazloženja moraju doraditi, poglavito ona o procjeni opasnosti od prijevoza nafte i scenarija mogućih ekoloških nesreća. Mikulić je rekao i kako je Jadranski naftovod (Janaf) najavio mogućnost da od Ministarstva zaštite okoliša zatraži pribavljanje dodatnih stručnih mišljenja o pojedinim zahtjevima Komisije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Komisija je o Studiji projekta "Družbe Adrije" raspravljala danas cijeli dan, rasprava je počela u 9,30 i završila nešto prije 20 sati. Sedam od 25 članova Komisije nije se odazvalo današnjoj sjednici, rekao je Mikulić.

Podsjetio je da Studija s dokumentacijom ima oko 1850 stranica, a za Janaf ju je izradio Rudarsko-geološko-naftni fakultet u Zagrebu i Institut za oceanografiju i ribarstvo u Splitu i njegova ispostava u Dubrovniku.

Projektom "Družba Adrija" planira se naftu iz Rusije preko šest zemalja dopremati do luke u Omišlju. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara