Na Braču od danas ukinute propusnice za kretanje

Na Braču od danas ukinute propusnice za kretanje
Foto: Milan Sabić/Pixell

NA Braču je danas stupila na snagu odluka o slobodnom međumjesnom kretanju bez propusnica, nakon što je istekla mjera 14-dnevne zabrane napuštanja prebivališta zbog zaraze koronavirusom.

Od danas ukinute propusnice za kretanje

"Četrnaestodnevni rok mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta na  Braču istekao je u ponoć u noći s petka na subotu pa su od danas ukinute propusnice za kretanje", rekao je za Hinu načelnik Kriznog stožera Brača Nikola Martinić Dragan.

Od danas uspostavljena i trajektna linija Sumartin-Makarska

Dodao je i kako je od danas ponovno uspostavljena trajektna linija Sumartin-Makarska. Napomenuo je i kako će u ponedjeljak isteći i četrnaestodnevni rok mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite koje su se odnosile na zabranu rada trgovina i restorana na Braču.

Na Braču se život vraća u normalu

"Na otoku Braču život se vraća u normalu pošto nema novozaraženih od koronavirusa", rekao je Martinić.

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je 9. svibnja odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta na području otoka Brača u trajanju od 14 dana, čime je taj otok  bio na korak do potpune karantene. Ta je mjera uvedena nakon što je 7. svibnja na tom otoku buknuo koronavirus.

"Od tada je na Braču ukupno testirano 564 osobe od kojih je 41 bila pozitivna na koronavirus, ali kod  tih 41 zaraza je ustanovljena  u prvom i drugom krugu testiranja u prvih nekoliko dan od pojave koronavirusa na otoku. Nakon toga u dodatnim testiranjima nije ustanovljen  niti jedan slučaj novozaraženih na Braču", kazao je Martinić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara