"Sub Rosa" najbolji animirani film na međunarodnom festivalu "Salento Finibus Terrae"

FILM "Sub Rosa" Katje i Nikole Šimunića u proizvodnji Zagreb filma dobio je nagradu za najbolji animirani film na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma "Salento Finibus Terrae" u talijanskom mjestu San Vitu dei Normaniju, koji se održao od 29. do 31. srpnja.

Kako je danas priopćeno iz Zagreb filma, nagrada za najbolji animirani film dijeli se s poznatim talijanskim animatorom Simoneom Massijem i njegovim filmom "Tengo la posizione".

Film "Sub Rosa" već je prikazivan na festivalima u Rusiji, Brazilu, Italiji i Hrvatskoj, a ušao je i u izbor festivala Cinewesta u Sidneyu.

Zajedno s filmovima "Metahead" Branka Farca i "Složeni predosjećaj" Duška Gačića bit će prikazan u Egiptu na filmskom festivalu "Ismailia" od 11. do 16. rujna.

Katja i Nikola Šimunić nazočit će na filmskom festivalu "Drama" u Grčkoj od 19. do 25. rujna, gdje će također biti prikazan njihov film.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sub Rosa" se temelji na ulomku iz Gudačkog kvarteta u C-duru op. 58 hrvatske skladateljice Dore Pejačević (1885.-1923.), te iscrtava sjećanja na njezino stvaralaštvo i "utjelotvoruje pokret u animiranim sekvencijama suvremenog plesa četiriju plesačica koje rematerijaliziraju glazbu".

Film posvećen Dorinoj glazbi i njezinu "Dnevniku pročitanih knjiga" pokušava odgonetnuti ono što je u glazbi skriveno, ispod ruže.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara