Subotica: članovi HNV-a izabrali novog predsjednika

Članovi Hrvatskog nacionalnog vijeća u SiCG (HNV) izabrali su u subotu Josipa Zvonka Pekanovića iz Sombora za novoga predsjednika toga krovnog tijela Hrvata u Srbiji. L

"Nastojat ću da kao predsjednik HNV-a iskoristim sve mogućnosti za suradnju s državnim organima i lokalnim samoupravama u Vojvodini u kojima žive Hrvati", rekao je među ostalim Pekanović, te dodao da će u svome radu posebnu pozornost poklanjati kontaktima s hrvatskim udrugama i matičnom Hrvatskom.

Na sjednici HNV-a u Subotici izabrana su i dvojica novih dopredsjednika za regiju Sjeverna Bačka i Srijem, a izmijenjen je i sastav Izvršnog odbora HNV-a.

Do promjene na čelu ovoga tijela došlo je nakon raskola na prošloj sjednici koja je rezultirala ostavkom prvog predsjednika HNV-a Josipa Ivanovića i njegovih dopredsjednika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijećnici koji su podupirali bivšeg predsjednika nisu prisustvovali sastanku zbog čega je njima upućen poziv da se što prije uključe u rad najznačajnije institucije Hrvata u SiCG.

Generalni konzul RH u Subotici Davor Vidiš ocijenio je da je značajno što se HNV poslije duže blokade stabiliziralo kako bi se zajednica mogla uključiti u provedbu Sporazuma o međusobnoj zaštiti nacionalnih manjina koji su potpisali Srbija i Hrvatska.

(Hina) xjsta ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara