Sud BiH odbio zahtjev za pritvor drugoosumnjičenog u aferi Vjetroelektrane

Sud BiH odbio zahtjev za pritvor drugoosumnjičenog u aferi Vjetroelektrane
Foto: FaH

SUD Bosne i Hercegovine odbio je zahtjev za određivanje pritvora drugoosumnjičenom u aferi Vjetrolektrane, vlasniku tvrtke Lager Milenku Bašiću, koji je u srijedu, po nalogu Hrvatske, uhićen zajedno s izvršnim direktorom te tvrtke Draganom Stipićem, doznaje se u petak. 

"Sud BiH je odbio taj zahtjev za određivanje mjere pritvora. Naloženo je javljanje policiji i zabrana napuštanja područja Županije zapadnohercegovačke", rekao je u petak Bašićev odvjetnik Zdravko Rajić. 

Hrvatska nije tražila izručenje

On je pojasnio kako se Bašić sam prijavio u ured državne policijske Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH u Mostaru, gdje su ga kasnije njezini službenici lišili slobode. Nakon toga je održano ročište o određivanju pritvora.

Odvjetnik Rajić je negirao da je Hrvatska zatražila Bašićevo izručenje.  

"To se još nije dogodilo", dodao je. Nije mogao pojasniti hoće li i kada Hrvatska zatražiti izručenje vlasnika Lagera. 

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta sumnjiči 13 državnih dužnosnika i poduzetnika u aferi Vjetroelektrane, među kojima je prvoosumnjičena smijenjena državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita i davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita. 

Bašića i Stipića se tereti za nuđenje 45 tisuća eura mita Josipi Rimac u svrhu pogodovanja tvrtki CEMP pri dobivanju dozvola za njihovu vjetroelektranu Krš-Pađene. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara