Sud odlučuje što sa Smiljanom Srnec, mogla bi i na slobodu

Sud odlučuje što sa Smiljanom Srnec, mogla bi i na slobodu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

DANAS u 10 sati Županijski sud u Varaždinu odlučuje o produljenju istražnog zatvora Smiljani Srnec koju se sumnjiči da je tijekom ljeta 2000. godine ubila svoju sestru Jasminu u obiteljskoj kući u Palovcu. Nakon toga je, sumnja se, njeno tijelo sakrila u škrinji gdje je isto otkriveno ranije ove godine.

Ročište počinje u 10 sati, a odluku će donijeti sutkinja Biserka Plesničar. Smiljani se tako istražni zatvor, jer još nije podignuta optužnica, može produljiti na tri mjeseca. Toliko dugo je već i iza rešetaka. Dakle, danas bi mogla biti i puštena na slobodu ako sud procijeni da su završene istražne radnje, odnosno da ona ni na koji način ne može utjecati na tijek istrage.

Uži članovi obitelji Smiljane Srnec, o čemu se već pisalo, pozvali su se na takozvanu blagodat nesvjedočenja, zakonsko pravo da ne svjedoče o bliskom srodniku.

Kako neslužbeno saznajemo, pravo posjeta u varaždinskom zatvoru dosad su tražili članovi uže obitelji, uključujući supruga Ivicu, kćer Katarinu te majku Katarinu.

Podsjetimo, Jasmini se u kolovozu 2000. godine gubi svaki trag. Tek pet godina kasnije, 16. 8. 2005. godine prijavljen je njen nestanak. Godinama se vodila kao nestala.

U subotu, 16. veljače ove godine, u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu pronađeno je njeno tijelo. Godinama je ležalo u škrinji. Smiljana Srnec u jednom se trenutku slomila pred policijom i navodno sve priznala. No to nije bilo u prisustvu odvjetnika te se njeno priznanje ne uzima kao dokaz na sudu. Pred istražiteljima se tako našao težak posao da pronađu dovoljno čvrste dokaze za zločin koji se dogodio prije 19 godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara