Sud vjerojatno neće prihvatiti Pistoriusovu žalbu: "Vrhovni sud ga je korektno proglasio krivim"

Sud vjerojatno neće prihvatiti Pistoriusovu žalbu: "Vrhovni sud ga je korektno proglasio krivim"

Foto: FAH

JUŽNOAFRIČKE vlasti dovode u pitanje žalbu Oscara Pistoriusa na presudu da je kriv za ubojstvo svoje djevojke, javila lokalna televizijska postaja ENCA.

Južnoafrički tužitelji izjavili su da žalba koju je Pistorius uložio Ustavnom sudu 11. siječnja "ima malo izgleda za uspjeh", izvijestila je televizija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U podnesku tužitelji navode da je Vrhovni sud korektno proglasio Pistoriusa krivim.

Južnoafrički vrhovni sud presudio je početkom prosinca da je Pistorius kriv za "ubojstvo", čime je otvorena mogućnost za zatvorsku kaznu od najmanje 15 godina.

Sud je u slučaju paraolimpijca Pistoriusa raniju osudu za ubojstvo iz nehaja prekvalificirao u ubojstvo, a slučaj je vraćen na prvostupanjski sud kako bi se preinačila presuda.

Pistorius je u veljači 2013., na Valentinovo, s četiri metka ubio svoju djevojku Reevu Steenkamp koja se nalazila u kupaonici njegove kuće u Pretoriji i u prvostupanjskom postupku prošle je godine osuđen na pet godina zatvora.

Sredinom listopada pušten je na uvjetnu slobodu, odnosno u kućni pritvor, što osuđenici po južnoafričkom zakonu imaju pravo tražiti nakon šestine odslužene kazne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara