Sudac Lozina nepravomoćno osuđen na tri mjeseca zatvora uvjetno na godinu dana

Sudac Lozina nepravomoćno osuđen na tri mjeseca zatvora uvjetno na godinu  dana
SUTKINJA Općinskog suda u Šibeniku Maja Šupe danas je suca Županijskog suda u Splitu Slavka Lozinu nepravomoćno osudila na tri mjeseca zatvora uvjetno na godinu dana za kažnjivo djelo izazivanja prometne nesreće iz nehaja, a za drugo kažnjivo djelo, nepružanje pomoći teško unesrećenoj osobi, izrekla je oslobađajuću presudu.

Obrazlažući presudu, kazala je da je za pravorijek uzela u obzir svjedočenje oštećenog Giovannia Michelia Vitture, svjedoka Renata Blaževića i prometnotehničkog vještaka Zdravka Perana, po kojima je Lozina, vozeći svoj automobil "škodu octaviu", ne gledajući, iz srednjega skrenuo u lijevi prometni trak, ugrozivši Giovannia Michelia Vitturia, čiji se automobil zbog toga okrenuo na kolniku i udario o rubnjak.

Obrazlažući oslobađajuću presudu za drugo kažnjivo djelo, dodala je kako po dokaznom postupku Lozina uopće nije bio svjestan da je skrivio prometnu nesreću, a kamoli da je znao za unesrećenoga u njoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju današnje glavne rasprave, prije pravorijeka Lozina je ponovio kako je riječ o montiranu političkom procesu protiv njega kako bi ga se suspendiralo i kao suca diskreditiralo. Kazao je i kako je presedan to što je Croatia osiguranje Giovanniu Micheliu Vitturiu isplatila odštetu prije nego je završen sudski postupak, a za prometnotehničkog vještaka su on i njegovi odvjetnici kazali da je instrumentaliziran da bi se dokazale tvrdnje u optužnici državnog odvjetništva.
Odvjetnik Branko Baica istaknuo je kako je Peran izradio čak četiri prometna vještva od kojih su dva, kako je kazao, protivna logici i matematici, ali su trebali poslužiti optužnici.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara