Suđenje Bandiću za pogodovanje Markićkinoj udruzi počinje 6. rujna

Suđenje Bandiću za pogodovanje Markićkinoj udruzi počinje 6. rujna
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

SUĐENJE zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću u "aferi štandovi" počet će na Županijskom sudu 6. rujna, a tijekom suđenja bi trebalo biti ispitati 40-ak svjedoka, odlučeno je na pripremnom ročištu održanom u utorak.

Bandić nakon ročišta nije želio davati izjave. Njegova odvjetnica Ksenija Vržina kratko je kazala da su zakazana sudska ročišta za rujan i listopad, a prije suđenja nije htjela otkriti kako će obrana odgovoriti na Uskokove optužbe.

Zamjenik ravnatelja Uskoka Sven Mišković rekao je da će suđenje krenuti s "čitanjem dokumentacije i preslušavanjem posebnih dokaznih radnji", nakon čega će se krenuti u ispitivanje 40-ak svjedoka.

Bandić je u "aferi štandovi" optužen da je sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi U ime obitelji priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im bez naknade štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

Optužnica protiv Bandića u "aferi štandovi" potvrđena je nakon niza odgoda još prošlog srpnja, dvije i pol godine od podizanja, a pripremno ročište više je puta do sada odgađano.

Prvu optužnicu protiv Bandića optužno vijeće odbacilo je u srpnju 2015. zaključivši da u postupanju zagrebačkog gradonačelnika nije bilo obilježja kaznenog djela. No, Vrhovni je sud u svibnju 2016. prihvatio Uskokovu žalbu i zaključio da je odbacivanjem optužnice Županijski sud povrijedio odredbe kaznenog postupka "jer je izreka tog rješenja proturječna obrazloženju".

Bandić je optužen i u aferi Agram zbog sumnji da je sa svojim suradnicima nizom nezakonitosti oštetio grad kojim upravlja godinama, ali i da je neplaćanjem poreza na donacije nakon predsjedničkih izbora 2010. navodno oštetio i Državni proračun.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara