Suđenje bivšem zapovjedniku OVPMB bit će nastavljeno 16. veljače

Suđenje bivšem zapovjedniku Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB) Shefketu Musliu na zahtjev obrane bit će nastavljeno 16. veljače u Okružnom sudu u Gnjilanu, odlučilo je međunarodno sudsko vijeće u tom gradu na istoku Kosova.

Suđenje Shefketu Musliu, kojega optužnica tereti za sedam kaznenih djela, i još četvorici njegovih suboraca počelo je u utorak.

Međunarodno tužiteljstvo na Kosovu tereti Musliua za otmice, zadržavanje osoba, kriminalna djela, suradnju i nelegalno posjedovanje oružja.

Voditelj UNMIK-ovog Odjela za pravosuđe Paul Cofey je rekao kako će se na tom procesu pojaviti deset svjedoka od kojih su neki kojima je Musliu prijetio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Coffey je dodao kako će se nakon završetka suđenja i izricanja presude na Kosovu, moći razgovarati i o eventualnom izručenju Musliua srpskim vlastima, koje su za njim raspisale tjeralicu.

U svojstvu zapovjednika OVPMB, Musliu je bio jedan od potpisnika Sporazuma za okončanje sukoba između naoružanih Albanaca i srpskih sigurnosnih snaga u 2001. godine na jugu Srbije.

Predsjednik Koordinacijskog centra Beograda za Kosovo Nebojša Čović zatražio je od civilnoga upravitelja UN-a na Kosovu Harrija Holkerija da vlasti Srbije što prije izvijesti o dosadašnjim rezultatima istražnog postupka koji UNMIK vodi protiv Shefketa Musliua.

(Hina) xbb ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara