Suđenje Kaštelaninu krivom za smrt majke šestero djece u prometnoj nesreći

NA OPĆINSKOM sudu u Splitu 18. studenoga počet će suđenje 23-godišnjem Kaštelaninu Goranu Kalajžiću, optuženom za izazivanje prometne nesreće 14. srpnja ove godine, u kojoj je smrtno stradala 39-godišnja Anita Dražin, majka šestero djece, potvrđeno je na tom sudu.

Optužnica protiv Kalajžića podignuta je prije mjesec dana, a tereti ga za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, koju je, kako piše u optužnici, počinio iz umišljaja.

Vijećem za mladež Općinskog suda, pred kojim će se voditi postupak, predsjedat će sutkinja Maria Majić koja je, prije desetak dana, na dvije i pol godine maloljetničkog zatvora osudila mladića iz Makarske, I. P., koji je usmrtio dvije šesnaestogodišnje učenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tragedija u kojoj je smrtno stradala 39-godišnja majka dogodila se 14. srpnja ove godine navečer, na Cesti dr. Franje Tuđmana, staroj kaštelanskoj cesti.

Kalajžić je neregistriranim i tehnički neispravnim osobnim vozilom, brzinom od čak 123 kilometra na sat, kako je utvrđeno vještačenjem, oborio pješakinju Anitu Dražin koja je, sa svoje dvoje djece, hodala uz rub ceste. Pješakinja je preminula na mjestu nesreće dok su njezina djeca zadobila teške ozljede.

Kalajžić, koji je od tada u pritvoru, nema vozačku dozvolu, a prema iskazima očevidaca teške prometne nesreće, mladić je nekoliko sati prije toga divljao starom kaštelanskom cestom i sijao strah vozeći "munjevitom" brzinom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara