Suđenje Krojfu odgođeno za siječanj

DANAŠNJE, 10., ročište u postupku što se na Općinskom sudu u Šibeniku vodi protiv Miljenka Žaje Krojfa, Siniše Šoše i Tončija Botice zbog kažnjiva djela ucjene odgođeno je za siječanj, jer je Vijeće prihvatilo zahtjev novog branitelja po službenoj dužnosti prvookrivljenog Krojfa, šibenskog odvjetnika Vinka Gracina, da mu se da mjesec dana za uvid u spis i pripremu obrane.

Sudsko vijeće, pod predsjedanjem sutkinje Općinskog suda Maje Šupe, danas je razriješilo dužnosti tek imenovanog branitelja po službenoj dužnosti drugookrivljenog Šoše, šibenskog odvjetnika Mladena Klarića, koji je svoj zahtjev za razrješenjem obrazložio činjenicom da je oštećeniku u tom postupku Nenadu Skejiću davao pravne savjete i tražio odvjetnike u Splitu.

Naime, protiv rogozničkog poduzetnika Nenada Skejića, za kojeg se u optužnici Općinskoga državnog odvjetništva u Šibeniku navodi da su ga Krojf, Šošo i Botica ucjenjivali, tražeći novac i automobile, na Općinskom sudu u Splitu vodi se postupak u kojem ga Tonči Botica tuži za navodni dug od 180.000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prvookrivljeni Krojf, nakon isprike predsjednici Vijeća i ostalima u sudnici za svoje neprimjereno ponašanje, zatražio je od Suda da mu zbog teškog zdravstvenog stanja koje mu onemogućuje praćenje rasprave, ukine pritvor i pošalje ga na liječenje. Kao i na jučerašnjem ročištu obećao je da će se nakon liječenja uredno odazvati svakom sudskom pozivu.

Ukinuće pritvora ponovno su zatražili i Siniša Šošo i Tonči Botica te braniteljica po službenoj dužnosti trećeokrivljenog Botice, šibenska odvjetnica Vera Macura Bego.

Takvim zahtjevima usprotivio se općinski državni odvjetnik Emilio Kalabrić, smatrajući ih neutemeljenima.

Nova ročišta zakazana su za 13., 14. i 17. siječnja 2005.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara