Suđenje Miljenku Stričaku prekinuto jer je hospitaliziran zbog suicidalnih namjera

SUĐENJE 25-godišnjem Miljenku Stričaku iz Varaždina, optuženom u slučaju Ledenik, koje je danas trebalo biti nastavljeno na Općinskom sudu u Zadru, odgođeno je do daljnjega, jer je Stričak trenutno hospitaliziran u Varaždinskoj bolnici na psihijatrijskom odjelu zbog, kako nam kaže njegov odvjetnik Željko Olujić, suicidalnih namjera.

"Nisam razgovarao s njim jer trenutno ne mogu doći do njega. Danas je trebalo biti nastavljeno ročište, no njegovi su mi roditelji javili da je smješten u bolnicu zbog suicidalnih namjera koje je imao. Je li već pokušao samoubojstvo ili je to samo najavio, ne znam. Sve se dogodilo u posljednja 24 sata", kaže Olujić u razgovoru za Index te dodaje kako je sudac naložio ponovno vještačenje Stričakova psihičkog stanja od strane psihijatra i psihologa.

Olujić kaže kako je na prošlom ročištu Stričakovo psihičko stanje ocijenjeno vrlo negativno. "On je užasno opterećen smrću četvero ljudi koji su stradali u nesreći, on ne spava noćima. Kao njegov branitelj sam jako zabrinut za njega", nastavlja Olujić, te dodaje kako će Stričak, koliko je njemu poznato, ostati hospitaliziran do daljnjega.

Suđenje Stričaku odgođeno je, podsjećamo, i 22. ožujka, nakon što je njegov odvjetnik zatražio izuzeće Branke Rukavine, zamjenice županijskog državnog odvjetnika i njezinih nadređenih. Zatraženo je čak i izuzeće glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Zahtjev za izuzećem obrazložen je tvrdnjom da je optužnica napisana nezakonito i pod pritiskom medija.

"Mi smo tražili izuzeće svih odvjetnika, od općinskog do državnog. Međutim, taj je zahtjev odbijen i rasprava je trebala krenuti dalje, ja sam se za istu sve do jučer pripremao, sve dok mi Stričakovi roditelji nisu javili da mu je loše", kaže Olujić.

Optužnica protiv 25-godišnjeg Stričaka je podignuta tri mjeseca nakon kobne nesreće u kojoj su 28. srpnja prošle godine u tunelu Ledenik poginule četiri, a ozlijeđeno je sedam osoba. Stričak je tada krećući se tegljačem brzinom od otprilike sto kilometara na sat, bez kočenja naletio na kolonu automobila ispred sebe.

Tijekom istrage utvrđeno je da je nakon tragedije iz kabine tegljača namjerno iščupan i oštećen tahografski uređaj iz kojega je nasilno izvađen tahografski listić koji nije pronađen.

Maksimalna kazna koju bi Stričak mogao dobiti je 10 godina zatvora.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara