Suđenje sedmorici Bošnjaka optuženih za ratni zločin

ČETVRTOG dana suđenja sedmorici Bošnjaka, optuženih za ratne zločine počinjene u svibnju 1992. godine nad Srbima u Konjicu, u četvrtak je svjedokinja optužbe Rajka Suša, supruga ubijenog Slavka Suše, u sudnici Županijskog suda u Mostaru ustvrdila kako je među sedmoricom optuženih prepoznala dvojicu koji su iz stana odveli njezina muža nakon čega je on ubijen.

Pošto je na traženje tužitelja identificirala optužene Miralema Salihovića i Safeta Sarajlića, Rajka Suša je izjavila da je sigurna da su njih dvojica bila među petoricom u odorama koji su upali u stan i odveli njezina supruga. Opisala je da su ih optuženi udarali i psovali im "majku četničku" te da su govorili kako je Konjic "muslimanski".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rajka Suša je posvjedočila kako je pri upadu u stan skupina Bošnjaka rekla da im je to naredio tadašnji ratni načelnik policije u Konjicu Jasmin Guska koji je jedan od sedmorice optuženih.

Za danas najavljeni početak saslušanja svjedoka obrane odgođen je za 9. i 10. lipnja ove godine. Suđenje sedmorici konjičkih Bošnjaka optuženih za ratne zločine nad Srbima, pred Županijskim sudom u Mostaru odobrio je Haški sud.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara