Suđenje u ´slučaju Tisak´ i peti put odgođeno zbog bolesti osmooptuženog

Zbog teške bolesti osmooptuženog Mladena Strukana i peti je put zaredom odgođeno suđenje Miroslavu Kutli i dvanaestero optuženih za gospodarske zlouporabe na štetu tvrtke ´Tisak´ na zagrebačkom Općinskom sudu.

Sutkinja Koraljka Bumči izvijestila je da iz pristiglih medicinskih nalaza o Strukanovom zdravstvenom stanju proizlazi da je prije tjedan dana dobio novu terapiju zbog, kako tvrdi liječnik, ´drugih komplikacija´.

Strukan se nalazi na kemoterapiji u zagrebačkoj bolnici ´Sestara milosrdnica´ od sredine listopada prošle godine, kada je i posljednji put održana rasprava u ´slučaju Tisak´, iako su u međuvremenu održana četiri izvanraspravna ročišta.

Drugooptuženi Zdenko Francetić, koji je u listopadu doživio lakši moždani udar, oporavio se i danas je došao na sud.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutkinja je zbog Strukanove bolesti odgodila današnju raspravu, a iduću zakazala za 20. siječnja, kada će liječnik vještak provesti vještačenje Strukanove medicinske dokumentacije.

Na temelju nalaza vještaka sutkinja će odlučiti o daljnjem nastavku suđenja, odnosno hoće li Strukana izdvojiti iz postupka u odnosu na ostale optuženike.

U ´slučaju Tisak´ Kutle je optužen da je ostalih 12 optuženika poticao na gospodarske zlouporabe kojima je ta tvrtka, najveći hrvatski distributer novina, navodno oštećena za oko 47 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara