Suđenje vozaču optuženom za smrt majke šestero djece

Pred Vijećem za mladež Općinskog suda u Splitu danas je počela glavna rasprava protiv Kaštelanina Gorana Kalajžića (23) zbog izazivanja prometne nesreće u srpnju ove godine u kojoj je smrtno stradala 39godišnja Anita Dražin, majka šestero djece.

Kalajžić je na početku suđenja priznao krivnju te je rekao da je spreman snositi odgovornost za smrt Anite Dražin.

Optužnica ga tereti da je prometnu nesreću prouzročio vozeći kroz Kaštela neregistrirano i tehnički neispravno osobno vozilo "alfa", brzinom od čak 123 kilometra na sat, zbog čega je optužen za kažnjivo djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom iz umišljaja.

Kalajžićev odvjetnik Željko Gulišija izjavio je novinarima, nakon završetka današnje rasprave, kako je njegov branjenik priznao krivnju, te da pristaje na svaku kaznu koju mu sud bude odredio, uzimajući u obzir i olakotne i otegotne okolnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tragedija se dogodila 14. srpnja navečer na Cesti dr. Franje Tuđmana, kada je Kalajžić, koji ne posjeduje vozačku dozvolu, vozeći 123 kilometra na sat oborio pješakinju koja je, sa svoje dvoje djece, hodala uz rub kolnika. Od zadobivenih ozljeda nesretna je žena preminula na mjestu nesreće, dok su njezina djeca zadobila teške tjelesne ozljede.

Kalajžić je od tada u pritvoru, a optužnica je podignuta prije mjesec i pol dana. Suđenje se nastavlja sutra, kada će se, na traženje Kalajžićeva branitelja, ispitati njegov psihološki profil radi utvrđivanja na koji je način i u kojoj mjeri prometna nesreća utjecala na njegov psihofizički razvoj. Odvjetnik Gulišija očekuje kako će presuda biti donesena u ponedjeljak.

Vijećem za mladež Općinskog suda predsjeda sutkinja Marija Majić koja je prije dvadesetak dana na dvije i pol godine maloljetničkog zatvora osudila mladića iz Makarske, koji je u prometnoj nesreći usmrtio dvije šesnaestogodišnje učenice.

(Hina) xdstr yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara