Suhopolje: Uhićeno troje prevaranata koji su od građana tražili novac za socijalno ugrožene

VIROVITIČKO-podravska policija danas je izvijestila da je uhitila troje prevaranata koji su, predstavljajući se kao djelatnici socijalnih ustanova i tražeći novac za pomoć socijalno ugroženima, prevarili dvije starije osobe i oštetili ih za 6500 kuna.

PU virovitičko-podravska ističe da je jučer uhitila O.Š. (23) i A.Š. (22) iz Pitomače i G.Š. (33) iz Kladara zbog sumnje da su prevarili M.R. (68).

Kriminalističkom je obradom utvrđeno da se, došavši u kuću M.R. i Lj.R. (71) u mjestu Sovjak pokraj Suhopolja, G.Š. predstavila kao djelatnica zagrebačkog Centra za socijalnu skrb te od M.R. zatražila 6500 kuna za pomoć djeci oštećenog vida, obećavši mu da će od Centra dobiti jednokratnu novčanu pomoć te pomoć u paketima s hranom.

M.R. joj je zatim dao 6.500 kuna te od drugoosumnjičene A.Š. kao poklon dobio dvije deke, kartonsku kutiju s posuđem i "kofer" s priborom za jelo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oštećeni M.R. taj je događaj prijavio policiji koja je odmah jučer uhitila prevarante, a policija je zaprimila njegovu kaznenu prijavu koju će dostaviti virovitičkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Virovitičko-podravska policija upozorava građane na oprez u slučajevima kada im se nepoznate osobe predstavljaju kao djelatnici raznih državnih službi i od njih traže novac ili robu, te ih poziva da o takvim događajima izvijeste najbližu policijsku postaju.

(Hina) xtr ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara