Šuker: Skupili smo 40-ak potpisa, šaljemo zahtjev za opoziv Oreškovića u proceduru

Šuker: Skupili smo 40-ak potpisa, šaljemo zahtjev za opoziv Oreškovića u proceduru

Foto: FAH

PREDSJEDNIK saborskog Klub-a HDZ-a Ivan Šuker potvrdio je da će zahtjev za opozivom premijera Tihomira Oreškovića u utorak biti poslan u saborsku proceduru, te naveo da su ga potpisali svi koji su bili u Zagrebu, odnosno na Klubu Domoljubne koalicije.

"Skupili smo potpise svih onih koji su u Zagrebu, a neke kolege će još doći. U ovom trenutku imamo 40-ak potpisa", rekao je Šuker novinarima nakon sjednice Kluba Domoljubne koalicije dodajući da će zahtjev još danas biti upućen u proceduru.

Po završetku dvosatnog sastanka Kluba nitko, pa ni sam predsjednik HDZa Tomislav Karamarko, nije bio voljan davati službene izjave. No nakon dvadesetak minuta glavni tajnik stranke Domagoj Ivan Milošević i predsjednik saborskog kluba Ivan Šuker izišli su pred novinare dati službene izjave.

Upitan o tome imaju li novog mandatara Šuker je rekao kako je tema danas isključivo "opoziv gospodina Oreškovića".

"Kad se to riješi doći će druga tema", rekao je.

Jandroković se potpisao


Na pitanje o nagađanjima među novinarima kako je HDZ-ov Gordan Jandroković bio suzdržan oko potpisivanja zahtjeva za opozivom Šuker je uzvratio da je Jandrokovićev potpis vidio na listi.

Glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević komentirao je zahtjev varaždinskog HDZ-a za ostavkom Tomislava Karamarka rekavši kako mu je žao da neki ljudi u HDZ-u i na lokalnoj razini ne prepoznaju odgovornost političkog trenutka. "Koliko sam obaviješten imali su jedan poluprivatan sastanak i očekujem njihove ostavke", poručio je.

Upitan o nagađanjima prema kojima bi on mogao biti potencijalni madatar u nekom preslagivanju Vlade uzvratio je kako on za to uopće nije čuo.

Novinare je zanimala i priča prema kojoj je navodno tijekom jutra međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač bio na sastanku s Mostovim ministrima te im nudio varijantu da se ide s nekom drugom osobom iz redova HDZ-a kao potencijalnim mandatarom no da je to bilo odbijeno.

"Ne razgovaramo o mandataru, razgovaramo isključivo danas o opozivu gospodina Oreškovića", odgovorio je kratko Milošević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara