SUMMIT APEC-A ZAVRŠIO OSUDOM TERORIZMA I PODRŠKOM WTO-U

Sastanak šefova država i vlada zemalja Azijskopacifičkog foruma za gospodarsku suradnju (APEC) završio je u nedjelju u Santiagu osudom terorizma i ponovnom podrškom multilateralnim trgovinskim pregovorima pod okriljem Svjetske trgovinske organizacije.

Čelnici APEC-a žele pokazati "svoju odlučnost da se zajednički suoče s prijetnjom terorizma i njegovim užasnim posljedicama za stanovništvo i ekonomije regije", rekao je gost summita čileanski predsjednik Ricardo Lagos.

"U tom kontekstu", nastavio je Lagos, vođe APEC-a "složili su se da usvoje mjere kako bi spriječili da teroristi imaju pristup međunarodnom financijskom sustavu", a također su naglasili potrebu provedbi normi i sporazuma o borbi protiv financiranja terorizma i pranja novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Šefovi država "podsjetili su na tragične posljedice nedavnih terorističkih napada u Beslanu i Džakarti i podržali su te zemlje...da ratificiraju glavne svjetske antiterorističke konvencije", dodao je Lagos.

On je naglasio i važnost početka pregovora pod okriljem WTO-a koji su "naš prvi prioritet" u domeni liberalizacije svjetske trgovine.

(Hina) xtm ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara