Sumnja na terorizam u Sloveniji: Pronađen razorni eksploziv, uhićen hrvatski državljanin

SLOVENSKA policija provodi intenzivnu istragu u slučaju nedopuštene trgovine oružjem i eksplozivom u koju je upleteno i više hrvatskih državljana, javio je u petak slovenski portal 24ur.com, koji tvrdi da postoji sumnja da je eksploziv mogao biti korišten i u terorističke svrhe.

Kako je javio slovenski portal 24ur.com, kriminalisti iz Celja nastavljaju s kućnim pretragama nakon što su u četvrtak u blizini Rogatca pripadnici specijalne policije uhitili jednog slovenskog i jednog hrvatskog državljanina i zaplijenili veću količinu eksploziva.

Portal neslužbeno doznaje da se radi o vojnom eksplozivu velike razorne snage koji bi bilo moguće upotrijebiti i u terorističkim napadima, a u pripremama za uhićenje ušla je i u trag naručiteljima eksploziva.

Policijska uprava Celje potvrdila je samo da se radi o nedopuštenoj trgovini oružjem i eksplozivom, da je obavljeno više uhićenja i da se odvijaju daljnje istražne radnje na području Celja i Ljubljane. Tjeralica je raspisana i za jednim hrvatskim državljaninom.

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun kazao je  petak navečer u razgovoru za Index da slovenska policija nije kontaktirala hrvatsku policiju u slučaju uhićenja hrvatskog državljanina osumnjičenog za nedopuštenu trgovinu oružjem i eksplozivom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara