Supruga zloglasnog narkobosa El Chapa pokreće modni brend s njegovim inicijalima

Supruga zloglasnog narkobosa El Chapa pokreće modni brend s njegovim inicijalima
Foto: EPA

CORONEL Aispuro, supruga nedavno osuđenog meksičkog narkobosa El Chapa Guzmana, kojemu prijeti doživotni zatvor, najavila je pokretanje modne linije odjeće sa suprugovim inicijalima JGL, Joaquin Guzman Loera, pišu američki mediji. 

"Cilj mi je prikazati vlastiti i suprugov stil odijevanja. Prije njegova odlaska u SAD puno smo razgovarali o ovom projektu", napisala je na Instagramu 29-godišnja bivša kraljica ljepote, koja je pozornost javnosti nedavno privukla uskom odjećom što ju je nosila u sudnici tijekom tromjesečnog sudskog procesa El Chapu.

Novopečena modna kreatorica pozvala je svjetske dizajnere da putem odvjetnika stupe s njom u kontakt.

El Chapo je proglašen krivim

Njezin se suprug (61) za trajanja suđenja odijevao u šarene košulje, tenisice i nosio šilterice za bejzbol. Porota njujorškoga suda 12. veljače meksičkog je narkobosa proglasila krivim, a presuda će biti izrečena 25. lipnja.

El Chapo se od izručenja 19. siječnja 2017. nalazi u njujorškom zatvoru. Uhićen je u siječnju 2016. u Meksiku te je nakon godinu dana izručen Sjedinjenim Državama u skladu s optužnicom koja ga tereti za trgovinu narkoticima, ubojstva, otmice i druga krivična djela. 

Prije prošlomjesečne presude potpisao je dokumente kojim mu se odobrava komunikacija s vanjskim svijetom.

Iako kazna još nije određena, praktički je sigurno da će Chapo provesti ostatak života u američkom zatvoru, s obzirom na to da je prema američkom zakonu obavezna doživotna kazna zatvora za djelo kriminalnog pothvata za koje je osuđen. Proglašen je krivim po svih deset točaka optužnice.

Šanse da iz zatvora pobjegne, kao što je to dvaput uspio u Meksiku gdje je isplaćivao milijune dolara mita policiji i vlastima, ipak su daleko manje. Čini se da je i on sam toga bio svjestan kada je sletio na američko tlo. 

"Kum narkosvijeta"

Američko pravosuđe ga opisuje kao "kuma narkosvijeta".

El Chapo, što na španjolskom znači "kratki" (zbog njegovog relativnog niskog rasta), osnovao je zloglasni narkokartel Sinaloa još 1989. U međuvremenu je Sinaloa postala "najveća organizacija za krijumčarenje droge na svijetu... s tisućama članova", kako tvrdi američko tužiteljstvo. El Chapo ga je vodio do 2014. kad je drugi put uhićen i zatvoren.

Dotad je, tvrdi se u optužnici, njegov kartel u SAD prokrijumčario najmanje 154.626 kilograma kokaina, heroina, metamfetamina i marihuane, u vrijednosti od 14 milijarda dolara - više nego ijedan drugi narkokartel ikad.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara