Suradnik kapetana Dragana "pao" sa četiri kilograma marihuane

DAVORA KARAJČIĆA, koji je za vrijeme Domovinskog rata bio pripadnik srpske paravojne postrojbe "Hermani" te blizak suradnik zloglasnog kapetana Dragana, jučer je u Žažini uhitila policija s gotovo četiri kilograma marihuane.

Policija je oko 11.30 sati zaustavila moped sisačkih oznaka, prilikom redovnog nadzora prometa, kojim je upravljao Karajčić koji i inače živi u Hrvatskoj Kostajnici.

Kad mu je policija pregledala ruksak, pronađena je PVC vrećica sa sumnjivim biljnim sadržajem te je temeljem naloga Županijskog suda u Sisku izvršena pretraga Karajčićevog mopeda i stvari. Pronađene su tri vrećice u kojima se nalazilo ukupno 3 kilograma i 766 grama opojne droge marihuana, odnosno skunk.

Kasnije istog dana izvršena je i pretraga kuće u Hrvatskoj Kostajnici u kojoj Karajčić boravi neprijavljen te je tamo pronađena digitalna vaga, 2.800 kuna i 350 eura, prenosi portal sisak.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je protiv Karajčića podnijela kaznenu prijavu zbog zloporabe droga te ga danas u 10 sati sprovela Istražnom sucu Županijskog suda u Sisku.

Prema nekim izvorima, upravo bi Karajčić trebao biti glavni svjedok protiv zloglasnog kapetana Dragana, ukoliko dođe do njegova izručenja. On je 2006. pobjegao iz banjalučkog zatvora gdje je služio višegodišnju zatvorsku kaznu zbog šverca i droge.

Nakon toga Karajčić bježi u Hrvatsku te predaje policiji i daje iskaz protiv kapetana Dragana te jamči da će svjedočiti protiv njega u sudskom postupku, izvijestili su mediji iste godine. Ipak, Karajčić se izgleda nije odrekao svojeg starog poroka, šverca droge, zbog kojih je iz BiH i pobjegao.

B.V.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara