Suradnja Italije i Hrvatske u razmjeni i presađivanju pluća

Hrvatska i Italija proširit će dosadašnju suradnju u razmjeni i presađivanju ljudskih organa i na presađivanje pluća, o čemu će nadležna ministarstva zdravstva pripremiti ciljane programe. L

To je dogovoreno danas u Veneciji, na radnom sastanku u palači Molin, između predstavnika talijanskog Nacionalnog centra za transplantaciju organa, Nord Italia Transplante, Regionalnog transplantacijskog središta Furlanije - Julijske krajine, Sveučilišne bolnice u Padovi te predstavnice Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH dr. Mirele Bušić.

Dr. Bušić u telefonskoj izjavi Hini posebno je pohvalila kao vrlo pozitivnu inicijativu proširenja suradnje između Italije i Hrvatske u razmjeni organa za presađivanje, i to na presađivanje puća, na dobrobit hrvatskih pacijenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Inicijativu je pokrenula dr. Nela Sršen, kirurg u Sveučilišnoj bolnici u Padovi, i počasni konzul Republike Hrvatske u pokrajini Veneto, zajedno s dr. Adrianom Cestroneom, glavnim direktorom Sveučilišne bolnice u Padovi.

Liječnici te bolnice nedavno su presadili pluća jednom mladiću iz Rijeke koji je teško stradao od opeklina u eksploziji plina.

(Hina) xon ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara