Suradnja sa Hrvatskom - prioritet Crne Gore

CRNOGORSKI premijer Milo Đukanović izjavio je kako je "unapređenje suradnje Crne Gore sa Hrvatskom među crnogorskim vanjskopolitičkim prioritetima", jer s tom državom, kako je kazao, "Crna Gora dijeli kopnenu i granicu na moru i ima razvijene povijesne i druge veze".

Đukanović je to izjavio nakon razgovora koje je u utorak imao u Podgorici s hrvatskim veleposlanikom u Srbiji i Crnoj Gori Tončijem Staničićem. Oni su tom prigodom zajednički ocijenili "da dobri odnosi dvije države i plodna suradnja doprinose stabilnosti regije i njenoj integraciji u suvremene međunarodne tokove", stoji na internet stranici Vlade Crne Gore,

Oni su, kako se dalje navodi, izrazili zadovoljstvo stanjem i perspektivama tradicionalno prijateljskih odnosa i suradnje dvije zemlje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veleposlanik Staničić je kazao da postoje značajne mogućnosti suradnje Hrvatske i Crne Gore u područjima prometne infrastrukture, turističke i pomorske privrede.

Crnogorski premijer je hrvatskom diplomatu predstavio političko-ekonomsku situaciju u Crnoj Gori, rezultate reformi i ekonomske politike, odnose u Državnoj zajednici i crnogorske prijedloge o budućim odnosima njenih država članica.

Prema priopćenju, Đukanović je "pozdravio rezultate" Hrvatske u priključivanju europskim i transatlantskim integracijama, dok je Staničić rekao da je ta zemlja spremna prenijeti iskustva iz tog procesa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara