Susjeda obitelji Rimac iz Vodica: Rekla mi je zaposliti sina, nikad nije

Susjeda obitelji Rimac iz Vodica: Rekla mi je zaposliti sina, nikad nije
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

NAKON što je razriješenoj državnoj tajnici Ministarstva uprave Josipi Rimac određen jednomjesečni istražni zatvor, otkrivaju se detalji u aferi Vjetroelektrane.

Prema transkriptima tajno snimljenih razgovora koji su dospjeli u javnost, Rimac je u više navrata bez zadrške vršila pritisak na različite tvrtke i ministarstva, a suosumnjičenima dijelila je desetke tisuća kuna i obećavala još stotine tisuća.

USKOK će, kako se neslužbeno doznaje, o svemu ispitati i ministricu poljoprivrede Mariju Vučković, ali i još 49 svjedoka.

Susjeda kaže da joj je Rimac obećala zaposliti sina

Obiteljska vikendica Josipe Rimac u Vodicama formalno se vodi na ime njezina oca. USKOK ju je i u njoj prisluškivao. Susjedi nevoljko pričaju o svemu.

"Uvijek smo se pozdravljale, rekla mi je da će mi sina zaposliti i nikad nije", rekla je susjeda iz Vodica za RTL.

Upravo u toj vikendici USKOK je snimio njezin razgovor sa suprugom gdje se hvali dobivanjem bespovratne potpore za obitelj i prijatelje. Zbog toga je osumnjičena i pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac.

"Obradovala sam prijatelje. Jutros sam dobila obavijest da je odlučeno da su Lapo, Zile i nećak Ljubo dobili ono. Lapo 180, Zile 200 i Ljubo 200. Javila mi je da sam jedino ja dobila tri", kaže Rimac na jednoj snimci.

Spomenuti Lapo joj je u vikendici sredio stolariju, a kad ju je pitao kakva vrata želi, ona mu je prema snimkama odgovorila: "Ja bih besplatna."

Posebno se Rimac dala u projekt vjetroelektrana. Da se tvrtki C.E.M.P. smanji dug prema Hrvatskim šumama, od Ministarstva državne imovine ipak nije uspjela isposlovati.

Da je bilo poziva od Rimac, priznaje ministar uprave Mario Banožić.

"Ali to nije ništa neuobičajeno, jer u svakodnevnoj komunikaciji traže informacije zbog nekog kontakta. Ministarstvo državne imovine je procijenilo da takvo nešto nije logično", rekao je Banožić.

Odvjetnici optuženih kažu da transkripti ne moraju ništa značiti

U javnost su posljednjih dana iscurili dijelovi razgovora koje je vodila Josipa Rimac.

Za odvjetnike osumnjičenih transkripti ne moraju ništa značiti.

"Tko kaže da je to bilo mito i da je itko išta dao. Još je prerano. Sklon sam tome da ne pišemo žalbu, imamo pet svjedoka i nama je interes da se svjedoci ispitaju i da čovjek bude pušten na slobodu", rekao je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik Ante Sladića.

"Ona poriče da bi bilo što ikad primila, kad proučimo spis ćemo vidjeti detaljnije", kazao je Tomislav Grahovac, odvjetnik Ružice Njavro.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara