SUSPENDIRANO VODSTVO HSS-A KARLOVAČKE ŽUPANIJE

Potpredsjednica Hrvatske seljačke stranke (HSS) Ljubica Lalić potvrdila je sinoć Hini da je "na prijedlog regionalne organizacije HSSa iz Karlovca, Predsjedništvo stranke (u utorak) suspendiralo tijela karlovačkog HSSa, čime su im prestale ovlasti koje su imala na temelju stranačkih izbora".

O razlozima suspenzije Lalić nije željela govoriti, ističući da je, "po stranačkom Statutu, to u nadležnosti Božidara Pankretića, kao predsjednika karlovačkoga županijskog HSS-a".

Pankretić je pak u izjavi za sutrašnji "Vjesnik", rekao kako je suspendirano čelništvo HSS-a Karlovačke županije, napomenuvši da će novo vodstvo biti izabrano uskoro, na izvanrednoj izbornoj skupštini.

"Donesena je odluka kojom se suspendiraju tijela Županijske organizacije HSS-a", rekao je Pankretić, dodajući da je imenovano povjerenstvo od četiri člana, na čelu s bivšim saborskim zastupnikom HSS-a iz Duge Rese, Miroslavom Furdekom, koje će raditi do izborne skupštine, jer su i u Gradu Karlovcu članovi Gradskog odbora HSS-a i Predsjedništva dali mandate na raspolaganje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjesnik" napominje kako je razlog suspenzije to što se Županijska organizacija HSS-a usprotivila naputku središnjice u Zagrebu o obveznom provođenju izvanrednih izbora. Naime, središnjica HSS-a je odredila da se izbori provedu na svim stranačkim razinama, gdje je izborni rezultat na zadnjim parlamentarnim izborima bio ispod 10 posto.

No, neki HSS-ovci u Karlovcu tvrde da kriteriji Središnjice HSS-a o izvanrednim izborima nisu isti za sve sredine.

(Hina) xibob/sp ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara