Sutlić: Nisam na strani niti HDZ-a niti SDP-a, ja sam na strani profesije HRT-a

Sutlić: Nisam na strani niti HDZ-a niti SDP-a, ja sam na strani profesije HRT-a

NEDAVNA trakavica oko izbora novog ravnatelja HRT-a danas se nastavila imenovanjem Vanje Sutlića v.d. ravnateljem. Sutić će poziciju ravnatelja obnašati dok Vijeće ne izabere novog ravnatelja.

>>> Vanja Sutlić izabran za v.d. ravnatelja HRT-a

>>> Gledatelji HRT-a bi platili duplu pretplatu za reality show "Vijeće"

>>> Latin: Mislim da je Sutlić dobar izbor

>>> Hloverka: Ne može za ravnatelja HTV-a biti izabran netko tko ne zna ni hodati njegovim hodnicima

Lako je moguće da će to potrajati svih šest mjeseci, koliko prema statutu HRT-a Sutlić može obnašati dužnost v.d. ravnatelja, a nikog ne bi iznenadilo da se taj rok i dodatno produži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbor ravnatelja HRT-a vjerojatno nije nikad bio življi nego ove godine, tenzije su letjele na sve strane, da bi na kraju situacija morala biti riješena policijskom intervencijom.

"Nisam još preuzeo dužnost v.d. ravnatelja, to ću učiniti tek u ponedjeljak, a što se tiče incidenta koji je izbio nakon glasanja, njega radije ne bi komentirao jer mu nisam direktno prisustvovao", rekao je Vanja Sutlić u razgovoru za Index.

Usprkos podršci koju je Sutlić dobio od velikog broja bivših i sadašnjih djelatnika HRT-a i dalje ne jenjavaju glasine kako je Sutlić od samog početka politički kandidat, odnosno da se forsira njegovo imenovanje za ravnatelja jer je on jedini kandidat koji odgovara svima: bivšem ravnatelju Galiću, Stjepanu Mesiću, vladajućem HDZ-u i najjačoj oporbenoj stranci SDP-u.

"Jedino što mogu reći po tom pitanju jest da nisam Merlin. A jedino bi čarobnjak kao on mogao odgovarati svim stranama u hrvatskoj politici", rekao nam je Sutlić.

Nakon toga nismo ga mogli ne upitati kojoj onda strani odgovora, odnosno na čijoj je strani Vanja Sutlić u hrvatskoj politici. "Ja sam na strani profesije HRT-a", kratko i jasno odvratio nam je Sutlić.

P.V.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara