Sutlić zamjenik glavnog ravnatelja HRT-a, Rožman predstavnik zaposlenih u ravnateljstvu

PRIVREMENI ravnatelj HTVa Vanja Sutlić novi je zamjenik glavnog ravnatelja HRTa Mirka Galića, a Božidar Rožman iz Hrvatskog radija (HR) idućih će godinu dana predstavljati zaposlenike nacionalne televizije i radija u Ravnateljstvu HRTa, izvijestili su danas s HRT-a.

Na mjestu zamjenika glavnog ravnatelja HRT-a Vanja Sutlić zamijenio je privremenu ravnateljicu HR-a Ivanku Lučev. Sutlić će na tom mjestu biti do izbora ravnatelja HTV-a za kojega je javni natječaj u tijeku. Prema Zakonu o HRT-u, zamjenik glavnog ravnatelja imenuje se s mandatom od jedne godine od ravnatelja triju HRT-ovih podružnica - Radija, Televizije i Glazbene proizvodnje.

Kao predstavnik zaposlenika u Ravnateljstvu HRT-a Božidar Rožman zamijenio je urednika na HTV-u Branimira Bilića kojemu je istekao jednogodišnji mandat.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rožman je izabran na izborima koje je u funkciji Radničkog vijeća provela koordinacija sindikata. Inače je zaposlen u Odsjeku terenske tehnike HR-a kao voditelj reportažnih kola.

Zakon o HRT-u propisuje da se predstavnik zaposlenika u Ravnateljstvu HRT-a, čiji mandat traje godinu dana, bira redom iz organizacijskih jedinica - televizije, radija, glazbene proizvodnje te općih i zajedničkih poslova.

Ravnateljstvo HRT-a, koje je jedno od triju glavnih tijela te kuće, uz predstavnika zaposlenika, čine glavni ravnatelj i ravnatelji podružnica.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara