MORH tvrdi: Sve više mladih želi u vojsku

MORH tvrdi: Sve više mladih želi u vojsku

Foto: 123rf

U VOJARNI  "123. brigade Hrvatske vojske u Požegi je prihvaćen 20. naraštaj ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju, što je ujedno i treći ovogodišnji naraštaj, izvijestili su iz Ministarstva obrane te dodali da je interes za dragovoljno vojno osposobljavanje sve veći.

Na dragovoljno vojno osposobljavanje u trećem naraštaju 2017. pozvano je 324 ročnika među kojima je 56 ročnica.

Dragovoljnim vojnim osposobljavanjem stječu se vojna znanja i vještine za obnašanje vojničkih dužnosti u Oružanim snagama RH te potrebna znanja i vještine za služenje u pričuvnom sastavu OS RH.

U prvih osam mjeseci 2017. godine prijavljeno 1165 kandidata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapovjednik Središta za temeljnu obuku brigadir Milan Čorak izvijestio je da prvi puta od stupanja na snagu dragovoljnog vojnog osposobljavanja u jednoj godini kreću tri naraštaja naglasivši da je to ostvarenje vizije Ministarstva obrane na čelu s ministrom Damirom Krstičevićem i vrhom Oružanih snaga RH

"Očekivali smo takav interes i odaziv mladih te moram naglasiti kako smo zadovoljni brojem ročnika koji će pristupiti dragovoljnom vojnom osposobljavanju. Do kraja dana svi prijavljeni bit će i zaprimljeni, potpisati ugovore i biti spremni za sve ono što ih čeka u narednih osam tjedana obuke", rekao je.

Za dragovoljno vojno osposobljavanje u prvih osam mjeseci 2017. godine prijavilo se 1165 kandidata, među kojima 189 žena.

U dosadašnjih 20 naraštaja dragovoljno vojno osposobljavanje završilo je 6649 kandidata, od kojih je u djelatnu vojnu službu do sada primljeno 4313 kandidata, a 26. rujna 2017. ugovor o djelatnoj vojnoj službi potpisalo je i 382 vojnika/mornara, izvijestili su iz MORH-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara