Sve više zlostavljanja "u štiklama"

PREMA službenim podacima sve je veći broj žena zlostavljača u slučajevima nasilja u obitelji. Tako je na primjeru Veliku Gorice pokazano kako je od 100 slučajeva zlostavljanja čak 28 prijavljenih žena, što je više od četvrtine, rečeno je tematskoj sjednici "Nasilje u obitelji"  koja je održana u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici.

Muškarac nema pravo disciplinirati ženu

"Hrvatska je sve manje patrijarhalna država u kojoj muškarac ima pravo disciplinirati ženu", svojevrsni je zaključak skupa, a usprkos optimističkim tonovima i  brojkama, zaključeno je kako je svaka druga žena u Hrvatskoj žrtva obiteljskog nasilja. Dražen Diklić, zamjenik u Županijskom odvjetništvu u Velikoj Gorici, kazao je kako se javnost senzbilirala oko tog pitanja pa osim zlostavljanih žena, sve više nasilje prijavljuju i djeca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statistički, najčešći zlostavljači među muškarcima imaju između 30 i 50 godina. Žene sve više prijavljuju nasilje, ali još uvijek u prijavama prednjači policija koja prijavljuje kućne zlostavljače. Blanka Žic, načelnica Odjela za zaštitu djece obitelji i skrbništvo kazala je, pak, kako su žrtve zlostavljanja psihički propale osobe, koje često ne mogu skupiti hrabrost boriti se za vlastiti život.

I.Ć.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara