Svečana akademija u prigodi 81. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika predsjednika dr. F. Tuđmana

U prigodi obilježavanja 81. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana večeras je u Zagrebu održana svečana akademija "Tuđman i budućnost Hrvatske" koju je organizirala Udruga za promicanje hrvatskog identiteta i prosperiteta UHIP.

Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman u presudnom je trenutku poveo hrvatski narod u ostvarenje njegovog vjekovnog sna o samostalnoj hrvatskoj državi ujedinivši na tom cilju domovinsku i iseljenu Hrvatsku. Bez toga hrvatski narod ne bi pobijedio u Domovinskom ratu i postao ravnopravnim sudionikom međunarodne zajednice, istaknuo je u prigodnoj riječi predsjednik UHIP-a Miroslav Tuđman. Kazavši da to mišljenje ne dijele neki u aktualnoj vlasti, ustvrdio je da je hrvatski narod u zemlji i svijetu nakon dolaska na vlast šesteročlane koalicije ponovno izložen podjelama i antagonizmima. Umanjuju se zasluge za stvaranje i obranu hrvatske države koja, smatraju, kad je već stvorena mora biti građanska i anacionalna, a domoljubi se tretiraju kao ustaše. Desnica je stavljena u karantenu i (po njima) trebala bi se odreći svog nacionalnog opredjeljenja i zasluga za stvaranje nacionalne države, kazao je predsjednik UHIP-a.

Koalicija je dolaskom na vlast ponovno vratila komunističko ideološko ozračje, a našla je potporu u globalistima i onima koji nisu bili za stvaranje hrvatske države. Hrvatska danas živi u virtualnoj stvarnosti u kojoj se falsificiraju činjenice, pa tako Domovinski rat nije bila agresija nego građanski rat i da je bio dogovoren između prvog hrvatskog predsjednika Tuđmana i srbijanskog Miloševića kako bi se prikrile namjere oko podjele BiH, rekao je Miroslav Tuđman. Po njegovu sudu nije krivica na drugima što se Hrvatska nalazi na optuženičkoj klupi Haaškog suda i u čekaonici za europske integracije, nego mi sami, jer se ne ponašamo odgovorno prema svojoj slobodi. Hrvatskom je narodu potreban istinski preporod kako bi živio slobodno, a put u Europsku uniju vodi kroz duhovnu obnovu i obnovu vrijednosti istine i pravednosti, istaknuo je Miroslav Tuđman. Istaknuo je da prvom hrvatskom predsjedniku nisu potrebni hvalospjevi, jer povijesne činjenice dovoljno govore za sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Matice hrvatske Igor Zidić naglasio je da je dr. Franjo Tuđman dao osobit pečat stvaranju hrvatske države kao vjekovne težnje hrvatskog naroda, a danas ga kritiziraju oni kojima je omogućio da obnašaju vlast u toj državi.

O knjizi bivšeg američkog veleposlanika u Vatikanu (1987.- 1993.) Thomasa Patricka Meladya "Tuđman i budućnost Hrvatske" govorio je bivši hrvatski veleposlanik Marijan Šunjić.

(Hina) dm mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara