Svečano proslavljen dan Ličko-senjske županije

IAKO SE još osjećaju posljedice Domovinskog rata, u kojem je u Ličkojsenjskoj županiji uništeno gospodarstvo, oštećeni stambeni objekti i škole, danas zahvaljujući poticajima i povoljnim zajmovima na tom području radi 390 trgovačkih društava i 1260 poduzetnika, rečeno je na današnjoj svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana Županije.

Proslavi Dana Županije, 23. svibnja, nazočila su izaslanstva Primorsko-goranske, Karlovačke i Bjelovarsko-bilogorske županije, predstavnici Crkve, Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova te saborski zastupnik Ante Markov.

U sklopu proslave Dana Županije predsjednik Županijske skupštine i župan Ivica Mataija i Milan Jurković na svečanoj sjednici Skupštine i Poglavarstva osvrnuli su se na rezultate u obnovi i razvoju gospodarstva i društvenih djelatnosti. Posebno važnim ocijenili su prometno povezivanje i otvaranje te županije nakon izgradnje autoceste Zagreb - Split.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svečanoj sjednici su za doprinos razvoju javna priznanja dobili Marija Došen i Milan Čanić Bićo, Županijska obrtnička komora i Vatrogasna zajednica, a novčanu nagradu od 10.000 kuna dobila je Ekološka udruga "Kap života".

U povodu Dana Županije na spomen-križ na gospićkom gradskom groblju položeni su vijenci za poginule hrvatske brantelje u Domovinskom ratu, u katedrali je služena sveta misa, a županijsko izaslanstvo je posjetilo Spomen-dom Oca Domovine Ante Starčevića u Velikom Žitniku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara