Svećenik u Americi na pogrebu svima rekao da mladić samoubojica neće ići u raj

Svećenik u Americi na pogrebu svima rekao da mladić samoubojica neće ići u raj
Crkva Our Lady of Mount Carmel Screenshot: Google Maps

RODITELJI dječaka tinejdžera koji je počinio samoubojstvo, doživjeli su težak šok kada je svećenik na pogrebu njihovog djeteta kritizirao mladića zbog toga što je sebi oduzeo život, javlja CNN.

Katolički svećenik LaCuesta na pogrebu je pred svima izjavio kako sumnja da će Maison Hullibarger (18) dospjeti u raj.

Svećeniku je nakon toga nadbiskupija u Detroitu zabranila daljnje obavljanje pogrebnih dužnosti u crkvi Our Lady of Mount Carmel, no obitelj mladića traži da mu se da otkaz.

Katoličko učenje tradicionalno smatra samoubojstvo neoprostivim grijehom. No, Crkva je nedavno odredila neke iznimke te dozvolila oprost ako je samoubojstvo počinjeno zbog teških i stresnih situacija.

Sumnja da će stići u raj

Maison Hullibarger iz Temperancea u Michiganu, oduzeo si je život 4. prosinca.

Njegovi roditelji Jeff i Linda Hullibarger vjerovali su u dobre namjere njihovog svećenika.

“Željeli smo da se na sprovodi slavi kako je živio, a ne da govori o tome kako je umro“, rekla je Linda Hullibarger.

“No, on je na sprovodu omalovažavao našeg sina, samo što ga nije nazvao grješnikom. Rekao je kako je upitno je li se on dovoljno pokajao da ga se primi u raj“, dodala je.

Dodatno ih je uznemirilo što je na pogrebu protivno njihovim željama prisustvovao trener u njegovom američkom nogometnom timu koji je često psihički zlostavljao Maisona.

Treba dobiti otkaz

Roditelji Jeff i Linda nisu zadovoljni odlukom crkvene središnjice i smatraju kako svećenika treba potpuno razriješiti svih dužnosti.

“Jednostavno se ne slažemo sa sankcijama. Zamolili smo nadbiskupa da LaCuesta više ne obavlja funkciju svećenika. Kako će ga ovakva kazna, da ga se premjesti negdje u učionicu, naučiti empatiji i diskreciji?“, rekli su roditelji.

“Bojimo se da će ga Crkva, kako se to uobičajeno zbiva, samo premjestiti negdje drugdje i da će on u tom slučaju učiniti ovako nešto drugoj obitelji“, rekao je Jeff Hullibarger, a prenosi BBC.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara