Švercali cigarete iz BiH u Hrvatsku, oštetili proračun za 800.000 kuna

Švercali cigarete iz BiH u Hrvatsku, oštetili proračun za 800.000 kuna
Ilustracija: Nel Pavletic/PIXSELL

USKOK je nakon istrage pred splitskim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv skupine krijumčara koji su nezakonitim uvozom cigareta iz BiH proračun navodno oštetili za 800 tisuća kuna i međusobno podijelili pola milijuna kuna zarade.

Četvorica optuženih s dvojnim državljanstvom

Optužnicom su obuhvaćena šestorica hrvatskih državljana, od kojih četvorica imaju i državljanstvo BiH.

"Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su se, od 8. travnja do 4. srpnja 2018., na području Splitsko-dalmatinske županije, Zagreba, Karlovca i Makarske, povezali u zajedničko djelovanje radi pribavljanja nepripadne imovinske koristi kupovinom i krijumčarenjem velikih količina cigareta iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku te njihovom daljnjom prodajom", izvijestio je USKOK.

Cigarete je navodno u BiH nabavljao prvookrivljeni šef kriminalne skupine, nakon čega su ostali preuzimali cigarete, skrivali ih u raznim vozilima i krijumčarili u Hrvatsku te ih odvozili u Zagreb, Karlovac i Makarsku, gdje ih je radi skladištenja i daljnje prodaje preuzimao drugookrivljenik.

Na taj su način u više navrata iz BiH u Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 5350 šteka cigareta, čime su, na ime neplaćenih carinskih i drugih davanja, proračun oštetili za najmanje 800.000 kuna.

Istovremeno su, prema ranijem dogovoru, međusobno podijelili pola milijuna kuna zarade, navodi USKOK.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara