sveta misa u povodu 10 godina od ubojstva 12 hrvatskih građevinaca u alžiru

U povodu 10 godina od tragične pogibije dvanaestorice Hrvata, radnika zagrebačke građevinske tvrtke Hidroelektre, koji su ubijeni u terorističkom napadu, alžirski nadbiskup Henri Teissier predvodio je koncelebriranu misu u alžirskoj katedrali Presvetog srca (Sacre Coeur). L

Na poziv msgr. P. Juliena Oumedjakanea, na misi su bili i predstavnici INGRE - potpredsjednica Jasna Ludviger i izvršni direktor Petar Berišić, koji su doputovali u Alžir radi poslovnih razgovora o važnom projektu, te direktor INGRE u Alžiru Davor Strukan, izvijestila je danas INGRA iz Alžira.

Dvanaestorica radnika Hidroelektre ubijena su hladnim oružjem, a dvojica su ranjena, u noći 14. prosinca 1993. u građevinskom kampu u kojem su bili smješteni nedaleko od Tamezguide (Tamezgida), u južnom Alžiru. Napalo ih je 50-ak naoružanih terorista u uniformama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alžirski nadbiskup M. Henri Teissier, služeći danas misu za ubijene Hrvate, biranim je riječima podsjetio na tragediju koja se dogodila prije 10 godina, ističući da su oni poubijani zato što su bili katolici, ističe u priopćenju INGRA iz Alžira.

(Hina) pp/sp sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara