Sveučilišna organizacija HSS-a nezadovoljna novim školskim kalendarom

ŠKOLSKI kalendar za 2004./2005. neće se mijenjati, ali će Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa razmotriti primjedbe Sveučilišne organizacije Hrvatske seljačke stranke (HSS) Zagreb pri utvrđivanju Školskoga kalendara za 2005./2006., izjavio je predsjednik te sveučilišne organizacije Mario Jeličić.

Državni tajnik za srednje školstvo Želimir Janjić primio je danas predstavnike Sveučilišne organizacije HSS-a Zagreb koji su mu iznijeli svoje primjedbe na Školski kalendar za 2004./2005.

Nakon razgovora, predsjednik zagrebačke Sveučilišne organizacije HSS-a Mario Jeličić izjavio je da su državnoga tajnika izvijestili o razlozima svoga nezadovoljstva utvrđenim Školskim kalendarom za narednu školsku godinu.

Rekao je da Sveučilišna organizacija HSS-a Zagreb smatra neprihvatljivim da nastava počinje 1. rujna, zbog prevelikih vrućina i trajanja turističke sezone. Dodao je kako bi to moglo ugroziti i sigurnost djece nižih razreda u prometu u jadranskim gradovima te onemogućiti podsezonsko ljetovanje djece, zbog visokih cijena usred turističke sezone.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSS-ovi sveučilištarci nezadovoljni su i razdvajanjem zimskih praznika te ističu da je često prekidanje nastave upitno i s psihološkoga stajališta.

Po Jeličićevim riječima državni tajnik izvijestio je HSS-ove sveučilištarce da se Školski kalendar za 2004./2005. ne će mijenjati, ali da će Ministarstvo razmotriti njihove primjedbe pri utvrđivanju novoga kalendar, za školsku godinu 2005./2006., nakon što Ministarstvo u proljeće 2005. provede evaluaciju.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara