Sveučilišnu školu hrvatskoga jezika i kulture pohađaju studenti iz 20 zemalja

OVOGODIŠNJU zagrebačku Sveučilišnu školu hrvatskoga jezika i kulture, koju organizira Hrvatska matica iseljenika i Sveučilište u Zagrebu, od 26. lipnja do 23. srpnja, pohađa 45 studenata iz 20 europskih i prekooceanskih zemalja, izvijestila je danas Hrvatska matica iseljenika.

Škola je namijenjena mladeži hrvatskoga podrijetla i svim drugim studentima koji žele upoznati Hrvatsku, steći ili proširiti svoje znanje o njoj, naučiti ili usavršiti hrvatski jezik, navode organizatori te napominju da je i ove godine prepoznat u inozemnim akademskim i drugim krugovima stručno profilirani program škole.

Program obuhvaća 110 školskih sati nastave, 95 sati obvezne nastave i 15 sati dodatne nastave. Jezična se nastava sastoji od odvojenih gramatičkih i lektorskih predavanja i vježba, a znanje hrvatskoga jezika dijeli se na tri razine - početnu, srednju i naprednu. Sastavni dio je i program hrvatske kulture i povijesti, koji čine akademska i terenska predavanja, stručno vođene posjete muzejima, galerijama, umjetničkim izložbama, kazališnim predstavama i koncertima, kulturnim i znanstvenim institucijama te susrete s poznatim hrvatskim umjetnicima. Predviđeni su i studijski izletu u Hrvatsko zagorje, Medvednicu i na Plitvička jezera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Polaznici škole, studenti iz Francuske, Italije, Njemačke, Austrije, Španjolske, Engleske, Belgije, Švicarske, Norveške, Švedske, Finske, Slovačke, Poljske, Čilea, Perua, Izraela, Japana, Kanade, SAD-a te Australije, koji polože ispite dobit će diplomu Sveučilišta u Zagrebu i svjedodžbu s ocjenama.

(Hina) xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara