Svi kontra Bandića: I Željka Antunović kandidirala se za predsjednicu zagrebačkog SDP-a

Tekst: J.C.
Foto: Željko Hajdinjak / Cropix

ŽELJKA ANTUNOVIĆ odlučila se suprotstaviti Milanu Bandiću i istaknuti kandidaturu za predsjednicu zagrebačkog SDP-a, neslužbeno se doznaje iz izvora unutar najjače oporbene stranke.

Antunović je službeni dopis o kandidaturi navodno poslala još prije sjednice Predsjedništva SDP-a koju je Bandić eskivirao, a na kojoj je odlučeno da će se unutarstranački izbori održati tek u veljači iduće godine kako bi se jake snage SDP-a mogle u potpunosti skoncentrirati na nadolazeće predsjedničke izbore i ukazivanje nužne potpore Ivi Josipoviću.

Potez Željke Antunović može se protumačiti na razne načine, ali vrlo je vjerojatno da je ona odluku o kandidaturi donijela zato što je uvjerena da će se Bandić kandidirati za predsjednika i u tom slučaju biti isključen iz SDP-a. A ukoliko je i unaprijed imala informaciju da će se odgoditi unutarstranački izbori, moguće je da računa na laganu pobjedu s obzirom da joj Bandić, ako se odluči priključiti trci za Pantovčak, neće biti konkurencija.

Osim Željke Antunović i Milana Bandića za predsjednika zagrebačkog SDP-a kandidirali su se i Davor Bernardić i Ivo Jelušić, a rok za podnošenje kandidature ističe u ponoć.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara