"Svi su shvatili parodiju o kumici Jadranki, samo Maček nije"

"JA sam Jadranka Puž i prodajem na tržnici. Rođena sam i živim u Hrvatskoj, gdje uredno i plaćam porez. Nije lako, ali ne žalim što živim tu jer silno volim ovu zemlju. Moja sestra Barica također. I sad bi neki, koji nemaju pojma kako se ovdje živi, odlučivali kako ću ja živjeti! E, baš zato ću izaći na izbore!", poručuje SDP-ova verzija Nike Kovača, "kumica s placa" Jadranka Puž u najnovijem SDP-ovu reklamnom spotu, koji je jučer postao hit na YoutTubeu.

HDZ-u, pardon - medijima - nije trebalo dugo vremena da iskopaju staričino prljavo rublje i iznesu ga pred očima javnosti. U medije je tako ubrzo procurilo kako je Jadranka Puž "izmišljen lik". Da je predizbornoj kampanji cilj kazalište apsurda, postalo je jasno negdje u trenutku kada su HNS-ovci u promet pustili svoje "Za koga ćete glasovati?" spotove. Krucijalno pitanje predizborja postalo je sada tko je teta Jadranka, koliko je živjela u Hrvatskoj te ima li ona pravo slati poruku hrvatskim građanima kao osoba koja je, kako se doznalo, rođena u Ludbregu, ali je veći dio života provela izvan Hrvatske jer je s mužem živjela u Srebrenici u BiH  te u Obrenovcu u Srbiji. Samim time, upitno je i njezino plaćanje poreza Republici Hrvatskoj.

Pobunio se odmah na to Ratko Maček, osupnut "lažima i obmanom" koju je SDP podvalio hrvatskim biračima. Iz SDP-a se, pak, ne namjeravaju pravdati zbog statistice Jadranke Puž, pravog imena Olga Zec. Kažu kako su građani na njihov spot sjajno reagirali, i to im je najvažnije.

Stvarni HDZ-ovci uzvraćaju udarac SDP-ovim lažnim poreznim obveznicima

"Radi se o parodiji, to valjda nije shvatio jedino Ratko Maček", kazala nam je Gordana Grbić, voditeljica SDP-ova Ureda za odnose s javnošću. Glasnogovornik Vlade Ratko Maček se, između ostalog, čudom čudio i tome što je baka Jadranka "najvjerojatnije" statist i da je za svoju ulogu k tome i plaćena?!

"Pa za obično pljeskanje se dobiju novci, a kamoli kada netko izgovori par rečenica", kažu nam iz SDP-a. Barem HDZ-u, koji se na predizbornim skupovima nerijetko hvali vraćanjem duga umirovljenicima (koje su, prema njihovim riječima, SDP-ovci za vrijeme svog mandata "ponižavali"), ne bi trebalo smetati to da pripadnici treće dobi zarade koji novčić pojavom u predizbornim spotovima.

A jesu li HDZ-ovci statistima koji se pojavljuju u nekoliko njihovih najnovijih reklamnih spotova danas puštenih u javnost, platili, za sada ostaje nepoznato. Poznato je jedino ono što je Maček jučer najavio, a to je da se u njihovoj kampanji pojavljuju "pravi ljudi, s imenom i prezimenom". Čestitamo.

R.I.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara