Švicarci traže zabranu Thompsonovog koncerta: "On je bard mržnje i simbol ustaške prošlosti"

Švicarci traže zabranu Thompsonovog koncerta: "On je bard mržnje i simbol ustaške prošlosti"

Foto: Press

NAKON niza polemika u švicarskoj javnosti, obustavljena je prodaja karata za koncert Marka Perkovića Thompsona u švicarskom gradu Schlierenu, piše DW.

Thompson je u Švicarskoj već godinama kontroverzna figura, a niz švicarskih medija žestoko se obrušio na hrvatskog pjevača upravo pred zakazani koncert.

Neue Zürcher Zeitung (NZZ) tako ga naziva "bardom mržnje", a Blick piše kako već dugo neki koncert nije izazvao toliko kontroverzi, dodajući kako je Thomspon "povezan s nacionalističkom scenom u Hrvatskoj" te da je negativno upao u oči pozdravom "za dom spremni", "koji slavi fašistički ustaški režim".

NZZ piše i kako su mladi švicarski socijalisti u otvorenom pismu koje su uputili Gradskom vijeću Schlierena opisali Thomspona kao "neprijatelja slobodnog i demokratskog društva" te zatražili da se koncert zabrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi socijalisti: Širenje mržnje nedopustivo

"Otvoreni rasizam je u jednom demokratskom društvu kao što je Švicarska nedopustiv i širi bijes i mržnju", stoji u pismu.

Iako NZZ piše kako razloga za zabranu koncerta "prema onome što je za zada poznato" nema, ali je zato reagirao koncern Tamedia, koji stoji iza firme Starticketa, koja je zaustavila prodaju ulaznica.

Simon Marquard, glasnogovornik Tamedie, opravdao je odluku o zaustavljanju prodaje karata za Thompsonov koncert navođenjem "negativnih reakcija mušterija".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara