Svjedočenje sutra u 12: Sanader će tvrditi da je za sve znala i Jadranka Kosor?

Foto: Ronald Goršić / Cropix

UOČI sutrašnjeg dolaska bivšeg premijera Ive Sanadera pred saborsko Istražno povjerenstvo o privatizaciji Ine, tajni sastanak u Saboru su održali HDZ-ovi članovi tog povjerenstva.

> Nakon Sanadera u Saboru bi mogla svjedočiti i Jadranka Kosor?

HDZ-ovac Goran Marić potvrdio je za Index kako je došlo do toga sastanka, ali nije želio otkrivati detalje istog. "Sastali smo se i dogovorili oko sutrašnjeg rada na Povjerenstvu", samo je kratko kazao Marić ne želeći reći što je točno bila tema razgovora.

Na tome sastanku su bili članovi Istražnog povjerenstva iz redova vladajuće stranke Boris Kunst, Goran Marić, Ana Lovrin, ali i, prema nekim informacijama, glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić te potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks.

Sanader sutra svjedoči u 12 sati

Najvjerojatnije su HDZ-ovci dogovarali pitanja koja će postaviti bivšem premijeru Ivi Sanaderu. Marić nam nije želio otkriti kakva će biti strategija HDZ-ovaca na sutrašnjem ispitivanju koje će se održati u 12 sati. Danas je odvjetnik Damira Polančeca, Anto Nobilo, potvrdio i kako je na sastancima u prosincu 2008. i siječnju 2009., na kojima se raspravljalo o pregovorima između Ine i MOL-a, bila i premijerka Jadranka Kosor.

Tada je ona bila potpredsjednica Vlade, a na sastancima su bili i Ivan Šuker te Marina Matulović Dropulić. "Premijer Sanader je poslao Jadranku Kosor u njegovo ime jer je smatrao da je došlo do previše zaoštravanja u odnosu na Šukera i Polančeca, pa kako bi se taj sastanak konstruktivno približio kraju, u finalu pregovora je poslao Jadranku Kosor", kazao je Nobilo, piše HRT. Premijerka je negirala da išta zna o tome ugovoru, a Ured za odnose s javnošću demantirao je ove informacije.

Sanader će tvrditi da je Kosorica znala sve

Očekuje se da će se svojim iskazom bivši premijer Ivo Sanader pokušati obračunati s nasljednicom Jadrankom Kosor time što će tvrditi da je aktualna predsjednica Vlade znala sve pojedinosti preuzimanja upravljačkih prava u Ini te plinskom biznisu. Sanader bi mogao sutra tvrditi kako je sve odluke Vlada donosila kao kolektivno tijelo te da su za sve znali barem oni koji su sjedili u užem kabinetu.

Danas je jedna od bitnih tema u vezi Sanaderovog svjedočenja ona da neće biti izravnog televizijskog prijenosa iz Sabora, iako su to zatražile mnoge televiziji. O tome je javnost obavijestilo saborski Ured za odnose s javnošću. SDP-ov član Povjerenstva Gordan Maras je u Dnevniku 3 kazao kako misli da taj Ured nije donio odluku da nema prijenosa, već Predsjedništvo HDZ-a ili predsjednik Sabora Luka Bebić.

SDP traži izravan prijenos sjednice

"SDP traži da bude izravan prijenos sjednice, zbog velikog interesa javnosti", kazao je Maras te dodao kako poziva predsjednika Sabora Luku Bebića da promjeni svoju odluku i omogući izravan prijenos Sanaderovog svjedočenja pred Povjerenstvom za privatizaciju Ine. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara