Svjedok na suđenju Slavici: Vatrogasci su bili toliko opečeni da ih nismo mogli prepoznati

Svjedok na suđenju Slavici: Vatrogasci su bili toliko opečeni da ih nismo mogli prepoznati

Foto: Jure Mišković / Cropix

NA SUĐENJU za kornatsku tragediju bivšem vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici danas su svjedočili vatrogasni tehničar Dragan Juras i vodički vatrogasac Mate Udovičić.

Juras je sudjelovao u potrazi u kojoj je nađeno šest vatrogasaca tijekom noći. Kada su se ujutro vratili, na mjestu je bilo 60-ak vojnika, no Juras kaže da nije vidio što su radili. Opisao je da je to bio strašan prizor te kako je sve bilo izgoreno. "Nisam imao srca približavati se stradalim vatrogascima", kazao je Juras.

Slavica je kriv, jer nije organizirao pomoć

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispričao je i da im noć prije nisu rekli da na Kornatu ima ozlijeđenih, nego samo da idu gasiti veliki požar na otoku. Posvjedočio je da su, kada su oko 20 sati došli na Kornat, vidjeli dva ozlijeđena vatrogasca te da su bili toliko opečeni da ih nisu mogli prepoznati. Teretio je Dražena Slavicu jer smatra da je kriv zato što nije organizirao pomoć vatrogascima.

Mate Udovičić je potvrdio kako su i prije tragedije na Kornatu maloljetnici gasili požare, a takva praksa se prekinula tek nakon smrti 12 vatrogasaca. Svjedočio je da je njegovog kolegu oko 14:30 sati nazvao pokojni Ante Juričev Mikulin te je tražio pomoć, jer su se nalazili u vatrenom okruženju. Nakon tog razgovora, koji je trajao manje od minute, pokušali su ponovno dobiti Mikulina i DVD Vodice, ali nikoga više nisu uspjeli dobiti.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara