Svjedok: Smiljana je putovala sa sestrinom putovnicom, stalno je lagala

Svjedok: Smiljana je putovala sa sestrinom putovnicom, stalno je lagala
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

NA Županijskom sudu u Varaždinu u 9 sati počinje suđenje Smiljani Srnec (45) koja je optužena da je 2000. godine ubila sestru Jasminu (rođenu 1977. godine) zadavši joj najmanje pet-šest međusobno neovisnih jakih udaraca tupo-tvrdim predmetom koji nije pronađen. Njezino tijelo 19 je godina skrivala u zamrzivaču u obiteljskoj kući.

>> Tijek suđenja pratite uživo OVDJE.

Na početku ročišta Srnec je izjavila da se ne osjeća krivom. 

Jedan od svjedoka opisao je što se događalo u vrijeme kada je Jasmina nestala.

“Sjećam se Jasmine Dominić iz vremena kada je radila kao konobarica i studirala. Zadnji put sam Jasminu vidio 2000. godine u rujnu. Slučajno smo se susreli”, rekao je svjedok Dražen Palfi.

"Smiljana je bila sklona lagati"

“Je li Smiljana Srnec bila sklona govoriti istinu i lagati? U istrazi ste rekli da je sklona lažima i manipulacijama. Je li to točno?” pitala je svjedoka državna odvjetnica.

“To je točno”, odgovorio je svjedok.

“Kako se Smiljana Srnec ponašala prema novcu?” upitala je tužiteljica.

“Neodgovorno. Išla je kladionice svakodnevno”, odgovorio je Palfi.

“Njihov otac bio je dobričina. Bio je sklon konzumiranju alkohola. Znao je ponekad posrtati od pijanstva, ali ni trijezan ni pijan nije bio agresivan. Pričao je o Jasmini da je u Francuskoj, ali da mu se ne javlja. Znao je reći da je u Francuskoj, ali da su joj dokumenti doma”, rekao je Palfi.

"Smiljana je imala Jasmininu putovnicu"

"Jednom smo išli u Mađarsku Smiljana, njezin suprug i ja. Smiljana je kod sebe imala Jasmininu osobnu i putovnicu. Vidio sam to sa stražnjeg sjedišta. Policija nas nije pregledavala, samo su mahnuli. Smiljana mi je rekla da ima sestrine dokumente jer su slični”, rekao je Palfi.

“Jeste li kada čuli Smiljanu da govori o svojoj sestri?” pitala je tužiteljica.

“Jesam jedne prilike kada sam bio kod njih kući. Smiljana je rekla da je u Francuskoj i da će doći u utorak. Ponašala se kao da je susjeda maltretira s pitanjem o sestri”, odgovorio je Palfi.

“Sjećate li se da ste policiji rekli da ste s Jasminom pričali u Zagrebu 2003. godine?” pitao je svjedoka branitelj optužene.

“Zabranjuje se to pitanje. Ne možete postavljati pitanja vezana uz postupanja policije i sadržaja obavijesnih razgovora”, zabranio je sudac svjedoku da to odgovori.

“Jeste li danas 19 godina kasnije potpuno sigurni da ste je zadnji put vidjeli 2000. godine?” upitao je odvjetnik Krešimir Bagarić.
“Da”, rekao je Palfi.

“Kako to da ste na ispitivanju u Državnom odvjetništvu prvi put rekli da je Smiljana imala sestrine dokumente?” pitao je odvjetnik.
“Rekao sam uredu za nestale”, odgovorio je Palfi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara