Svjedokinja iz minhenskog šoping centra: "Vidjela sam mrtvog mladića na podu, krv je bila posvuda"

Svjedokinja iz minhenskog šoping centra: "Vidjela sam mrtvog mladića na podu, krv je bila posvuda"

Foto: FAH

BLIC donosi svjedočanstvo žene koja se našla u šoping centru u Münchenu u trenutku kada je započela pucnjava.

> UBOJICE U BIJEGU Pucnjava u shopping centru u Münchenu: Najmanje 8 ubijenih i 10 ranjenih

"Muškarac s oružjem se pojavio niotkuda u šoping centru i počeo pucati. Nastao je kaos, vidjela sam mrtvog mladića kako leži na podu, krv je bila svuda oko nas, ljudi su bježali na sve strane", rekla je za Blic svjedokinja, medicinska radnica bosanskog porijekla koja već 20 godina živi u Njemačkoj.

"Nas nekoliko uspjelo se u općem metežu, dok je sve odzvanjalo od pucnjeva, sakriti u skladištu trgovine Saturn. Bili smo u panici, dezorijentirani i u šoku. Počeli smo se svađati trebamo li zaključati vrata ili ne, bilo je ... Bilo je strašno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Djeca su ridala"

"U skladištu je bila i ranjena žena, mnogo je krvarila, ali smo sanirali ranu. Djeca su bila najviše u šoku, tresla su se i plakala, ridala do vrištanja. S nama u skladište se sakrila i djevojčica od devet godina. Izvana su dolazili zastrašujući zvuci, ali mi u skladištu smo se uspjeli pribrati.

Policija je došla po nas kasnije, i odvela nas u obližnji restoran, gdje su nas zadržali. Moramo dati izjave, ali sad kažu da još nije sigurno", priča svjedokinja s lica događaja, iz šoping centra u kojem je danas popodne došlo do oružanog napada u kojemu je ubijeno najmanje 8, a ranjeno barem desetak ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara