Swoboda zvučao kao Kosor: Vani je sunce i proljeće, a do ljeta ćete završiti pregovore

Foto: Dragan Matić (Cropix)

"VANI je sunce i proljeće, nadamo se da ćemo do ljeta uspjeti završiti pregovore to je jasna poruke Europske unije. Učinite sve napore da u tome i uspijete", rekao je Hannes Swoboda, izvjestitelj za Republiku Hrvatsku u Europskom parlamentu nakon sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor.

Prosvjedi znak demokracije

"To nije lak posao i riječ je o vrlo teškom zadatku. Mi smo ovdje  zato da mi sada glavni elementi i glavni koraci koje je potrebno učiniti kako bi Hrvatska završila pregovore do kraja lipnja", rekao je Swoboda posebno naglašavajući napore u borbi protiv korupcije kao i u reformi pravosuđa. Swoboda je priznao da je s Kosor razgovarao i o aktualnoj političkoj situaciji kao i prosvjedima u Hrvatskoj. Kako je rekao prosvjedi su znak demokracije kao i Europe.

"Ono što je važno meni i nama je da su oni dijelovi civilnog društva koji su za pristupanje Europskoj uniji budu aktivni. To nije posao samo Vlade i parlamenta nego i zadatak cijelog civilnog društva", rekao je Swoboda spomenuvši i kako je na putu Hrvatske prema EU vrlo bitan referendum odnosno da Hrvatska ne izgubi većinu koja je za pristupanje Hrvatske EU.

Ne bih se miješao ali...

"Ne želim se miješati u unutarnja poslove Hrvatske i ne želim se miješati u pitanje izbora ali želim da svi vide pravi krajnji cilj a to je pristupanje Hrvatske Europskoj uniji a i mi želimo da Hrvatska pristupi Europskoj uniji", rekao je Swoboda što je izazvalo zadovoljstvo kod premijerke Kosor.

"Što se tiče Poglavlja 23. izvijestla sam Swobodu kako i dalje radimo u svim smjerovima posebice u žestokoj borbi protiv korupcije", rekla je premijerka Kosor dodajući da vjeruje kako će cilj biti ostvaren na vrijeme što bi značilo kraj pregovora s EU do kraja lipnja. Kosor je naglasila kako se posebno radi na smanjenju sudskih slučajeva starijih od tri godine.

Kosor: Radit ćemo 24 sata

"Rekla sam da ćemo raditi ako treba i 24 sata dnevno kako bi završili pregovore do kraja lipnja", zaključila je Kosor.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara