Tadić: HSP zanima koalicija samo kao alternativa sadašnjoj vlasti

SABORSKI zastupnik HSP-a Tonči Tadić izjavio je danas kako Hrvatsku stranku prava moguća koalicija s HDZ-om, HSLS-om i DC-om "zanima samo kao alternativa sadašnjoj vlasti, a ne radi ulaska u Sabor jer će HSP u Sabor ući i sam i to s više zastupnika nego prije".

"Hrvatsku stranku prava zanima isključivo predizborno koaliranje -ako HDZ to ne prihvati, nego se bude zauzimao za poslijeizborno koaliranje, mi u tome nećemo sudjelovati", kazao je Tadić na konferenciji za novinare.

Tadić je najavio održavanje "jadranske konvencije" u Splitu 3. svibnja, na kojoj će sudjelovati članovi stranke s Jadrana. Tamo će biti donesena "jadranska deklaracija" koja će definirati odnos prema moru, najvećem hrvatskom bogatstvu, i predstaviti ga kao svojevrstan program stranke, rekao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jadransko more, obala i otoci, kazao je Tadić, mogu postati nositelji gospodarskog razvoja cijele Hrvatske, a ne teret koji zahtijeva posebnu brigu države.

Ponovio je da Hrvatska mora najhitnije proglasiti svoj gospodarski pojas u Jadranu, osnovati pomorsku stražu i uvesti stroži nadzor pomorskog prometa, posebno tankerskog. Pomorsko dobro vlasništvo je hrvatskoga naroda i stoga je nedopustivo stjecanje ikakva vlasništva nad njim, a sramotno je poticati rasprodaju hrvatskih otoka stranicima, rekao je Tadić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara