Tadić se obratio javnosti prvi puta nakon uhićenja Karadžića: Srbija ne pristaje na ucjene

Tadić se obratio javnosti prvi puta nakon uhićenja Karadžića: Srbija ne pristaje na ucjene

PREDSJEDNIK Srbije Boris Tadić na konferenciji za medije održanoj danas u Beogradu je rekao da Srbija neće pristati na ucjene niti će odustati od zaštite teritorijalnog integriteta na uštrb europskih integracija, javlja B92.

"Ako netko misli da će ova proeuropska vlada odustati od obrane nacionalnih interesa zbog europskih perspektiva, vara se", rekao je Tadić na konferenciji dodajući da je članstvo u Europskoj uniji vrhunski nacionalni interes Srbije, što pak ne znači da će ta zemlja "prihvatiti ucjene".

Tadić je danas opetovao da će se Srbija nastaviti boriti za Kosovo svim raspoloživim diplomatskim sredstvima. Konferencija je održana u zgradi Predsjedništva Srbije gdje ju je pratio veliki broj domaćih i stranih novinara.

Suradnja s Haagom za očuvanje nacionalnih interesa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotakao se i suradnje s Haškim sudom za koju je rekao da ona za Srbiju znači očuvanje nacionalnih interesa. Osim toga Tadić je rekao da predizborna obećanja građanima moraju biti ispunjena.

"Uvjeren sam da će Vlada Srbije riješiti konkretne probleme građana i da će državi donijeti potrebnu stabilnost", rekao je Tadić.

Također je ocijenio da ispunjavanje predizbornih obećanja podrazumijeva Vladu s punim mandatom i da svatko radi svoj posao, ali i da se radi timski.

R.I. 
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara