Tadijanović proslavio 99. rođendan

Okružen prijateljima, štovateljima, kulturnim i javnim djelatnicima, pjesnik Dragutin Tadijanović proslavio je večeras 99. rođendan u Hrvatskom kulturnom klubu u Zagrebu. L

Popularnom Tadiji rođendan su čestitali predsjednik HAZU Jozo Meter, akademik Milan Moguš, predsjednik Matice hrvatske Igor Zidić, direktor Školske knjige Ante Žužul i drugi.

U čast Tadijanovićeva rođendana i ulaska u stotu godinu života, Školska knjiga je objavila tri knjige posvećene tom velikom pjesničkom i književnom opusu: 20. dopunjeno izdanje zbirke pjesama "Srebrene svirale", dosad prodane u više od 225.000 primjeraka, zbirku "99 pjesama i još jedna" u izboru Jože Skoka, te knjiga "Neprolaznost, prolaznost", u kojoj su sakupljeni predgovori i pogovori u knjigama Dragutina Tadijanovića.

S pjesnikom Dragutinom Tadijanovićem Školska knjiga surađuje pune 44 godine, istaknuo je na večerašnjoj svečanosti Ante Žužul.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tadijanovićev pjesnički opus i njegov veliki doprinos hrvatskoj književnosti večeras su predstavili Dubravko Jelčić, Tonko Maroević, Vinko Brešić, te Ante Stamać.

Slavljenik je mnogobrojnim uzvanicima kazao da je ulazak u stotu godinu života dočekao pišući, te se zahvalio svima koji su priredili i bili nazočni proslavi.

Tadijanovićeve stihove i liriku u prozi kazivali su Vanja Drach i Nada Subotić, a večerašnjoj proslavi pridružio se i glazbenik i pjesnik Arsen Dedić.

(Hina) xat yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara